Nieuws

Nieuws van Parnassia

04 juni 2021

Afbeelding+bundel+Nabij+200x200.jpg

De afgelopen maanden hebben ruim 75 dichters 109 gedichten ingestuurd, in het kader van de dichtwedstrijd ‘Nabij’ binnen Parnassia. Wat een mooi resultaat. Een deskundige jury heeft inmiddels de inzendingen gelezen en hun juryrapport opgesteld. Vijf inzenders zijn met hun gedicht in de prijzen gevallen. Proficiat!

Graag feliciteren we de volgende dichters met hun winnende inzending:

  • Gisele Vranckx, ‘Samen staan we sterk’

  • Judith Bisscheroux, ‘Van een afstand nabij’

  • M., ‘Wakkere, wankele wereld in de steigers’

  • Marijke de Roos, ‘Zonder woorden’

  • Marina, ‘Ergens in mijn hoofd’

De jury roemt de creativiteit, ontroering en verrassende beelden die in de teksten naar voren komen. De gedichten zijn hier te lezen. De winnaars hebben inmiddels bericht gehad en zullen binnenkort hun prijs ontvangen.

Bundel

Naar aanleiding van deze dichtwedstrijd is een bundel, getiteld ‘Nabij’ (ISBN 978949254447 6), samengesteld met hierin een gedicht van elke deelnemer.

Nieuwsgierig geworden naar de bundel, of wil je er één (of meerdere) bestellen? Stuur dan een mail naar gedichtenwedstrijd@parnassiagroep.nl met hierin je gegevens en het aantal exemplaren dat je wilt bestellen. Je krijgt de bundel(s) dan thuis gestuurd met een bijgevoegde factuur. De bundel kost 5,- per stuk (exclusief verzendkosten), en de opbrengst gaat naar de volgende editie van de dichtwedstrijd/poëziefestival.