Waar staan we voor kop

Waar staan we voor

Waar staan we voor

Parnassia staat voor verantwoorde zorg en goede dienstverlening. Samen met jou proberen we jouw klachten te verminderen en helpen we je er beter mee om te gaan. Zo krijg je weer vertrouwen in de toekomst.

Ouder worden kan veel veranderen. Je gaat van een werkzaam leven naar pensioen of van een druk gezin naar uitvliegende kinderen. Gezondheidsproblemen, ziekte of verlies kunnen een rol gaan spelen. Of je merkt dat jouw psychische ziekte verandert nu je ouder wordt.

Hulp bij psychische klachten met oog voor jouw leeftijd

De behandeling van oudere volwassenen met psychische problemen vraagt om specifieke hulpverlening. De gevolgen van ouder worden kunnen namelijk van invloed zijn op het ontstaan, de aard, de uitingsvorm en de behandeling van psychiatrische aandoeningen", zegt Ingrid Jans, manager zorg ouderenpsychiatrie van Parnassia Groep.

Binnen de ouderenpsychiatrie van Parnassia doen wij onderzoek naar de aard, ernst en eventueel oorzaak van jouw psychische klachten. Wij bieden behandeling en begeleiding om je te helpen bij jouw herstel. Hierbij kun je rekenen op aandacht voor zowel de psychische, als lichamelijke en sociale veranderingen waarmee je te maken krijgt bij het ouder worden.

Behandeling in de ouderenpsychiatrie

Je kunt zeer verschillende problemen ervaren nu je ouder wordt. We beginnen daarom met een onderzoek, zodat wij voldoende informatie hebben om vast te stellen wat er de hand is (de diagnose).

Vervolgens maken we samen met je en jouw familie/naasten een op maat gesneden behandelplan. De behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken,  medicijnen, eventueel in combinatie met een groepsbehandeling.

Na verloop van tijd bespreken we met je of, en in hoeverre, de behandeling het gewenste resultaat heeft. De behandeling wordt dan afgerond of aangepast.

De ernst van jouw klachten bepaalt hoe intensief de behandeling is: licht als dat mogelijk is en zwaarder als dat nodig is.

Bekijk ook: