Waar staan we voor

Waar staan we voor (hoofdpagina)

200x200+oudere+vrouw+2.png

Parnassia staat voor verantwoorde zorg en goede dienstverlening. Samen met u proberen we uw klachten te verminderen en helpen we u er beter mee om te gaan. Zo krijgt u weer vertrouwen in de toekomst.

Ouder worden kan veel veranderen. U gaat van een werkzaam leven naar pensioen of van een druk gezin naar uitvliegende kinderen. Gezondheidsproblemen, ziekte of verlies kunnen een rol gaan spelen. Of u merkt dat uw psychische ziekte verandert nu u ouder wordt.

Hulp bij psychische klachten met oog voor uw leeftijd

De behandeling van oudere volwassenen met psychische problemen vraagt om specifieke hulpverlening. De gevolgen van ouder worden kunnen namelijk van invloed zijn op het ontstaan, de aard, de uitingsvorm en de behandeling van psychiatrische aandoeningen", zegt Ingrid Jans, manager zorg ouderenpsychiatrie van Parnassia Groep.

Binnen de ouderenpsychiatrie van Parnassia doen wij onderzoek naar de aard, ernst en eventueel oorzaak van uw psychische klachten. Wij bieden behandeling en begeleiding om u te helpen bij uw herstel. Hierbij kunt u rekenen op aandacht voor zowel de psychische, als lichamelijke en sociale veranderingen waarmee u te maken krijgt bij het ouder worden.

Behandeling in de ouderenpsychiatrie

U kunt zeer verschillende problemen ervaren nu u ouder wordt. We beginnen daarom met een onderzoek, zodat wij voldoende informatie hebben om vast te stellen wat er de hand is (de diagnose).

Vervolgens maken we samen met u en uw familie/naasten een op maat gesneden behandelplan. Uw behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken,  medicijnen,  eventueel in combinatie met een groepsbehandeling.

Na verloop van tijd bespreken we met u of en in hoeverre de behandeling het gewenste resultaat heeft. De behandeling wordt dan afgerond of aangepast.

De ernst van uw klachten bepaalt hoe intensief de behandeling is: licht als dat mogelijk is en zwaarder als dat nodig is.

Bekijk ook:

Langdurige psychiatrie/EPA

Bemoeizorg

Zorg naar gemeenten

Wijkgerichte ggz

Samenwerken

Ouderenpsychiatrie

Informatie over problemen van A tot Z