Depressie kop

Wanneer ben je depressief ?

Wanneer ben je depressief ?

Depressies behoren tot de meest voorkomende psychische problemen in Nederland. Ongeveer 20% van de volwassenen tussen 18 en 64 jaar krijgt ooit in zijn/haar leven te maken met een depressie. Vaak zijn deze goed te behandelen. Vraag gerust om hulp of advies van Parnassia.

Ieder mens heeft zo zijn stemmingen. Een keertje somber of verdrietig zijn hoort daar ook bij en is vaak van voorbijgaande aard. Als somberheid echter langere tijd blijft, kan er sprake zijn van een depressie. Niets of niemand kan je opvrolijken. De interesse in anderen is verdwenen, je ervaart een gevoel van leegte en gebrek aan energie. Jouw dagelijkse doen en laten worden hierdoor belemmerd.

Op de website van onze zusterorganisatie PsyQ kun je online zelf nagaan of je klachten misschien veroorzaakt worden door een depressie.

Depressielijn; voor een luisterend oor en advies

De hulptelefoon (088 505 43 34) van de Depressievereniging staat open voor iedereen met een depressie of hun naasten. Als je belt, krijg je een ervaringsdeskundige vrijwilliger aan de telefoon. Hier kun je je verhaal kwijt of om advies vragen. Vanuit hun eigen ervaring denken de mensen van de Depressielijn met je mee over wat een goede volgende stap voor jou zou zijn.

Op de volgende tijden zit er iemand voor jou klaar:

  • 10.00 uur – 12.30 uur
  • 14.30 uur – 17.00 uur
  • 19.00 uur – 21.00 uur

Het telefoonnummer is 088 505 43 34.
De kosten voor deze lijn zijn de gebruikelijke belkosten. Mailen naar de Depressielijn kan ook als je dat prettiger vindt. Ook dan zal een van de ervaringsdeskundige vrijwilligers jouw vraag beantwoorden.

Medicatie advies op maat

Medicatie advies op maat

Gebruik je medicatie voor angst- depressieve- of psychotische klachten, maar heb je te veel bijwerkingen of het gevoel dat de dosis te hoog of te laag is ingesteld? Dan kun je bij de poli Farmacogenetica van Parnassia Groep terecht. Hier geven we een medicatie-advies op maat op basis van DNA. Lees meer over de poli, hoe je hiervoor in aanmerking komt en hoe je je aanmeldt via onderstaande button.