paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Broekhuis+fietsen+sponsort+fietsen.jpg
05 maart 2024

Broekhuis Fietsen Limmen sponsort fietsen

“Wat heerlijk om weer de wind door mijn haren te voelen“
​Dat was het eerste wat mevrouw G. vertelde tegen de verpleging na het oefenen op een fiets. “Ik heb vroeger veel gefietst, iedere dag 35 minuten naar mijn werk heen en weer, dat is er de laatste jaren helaas bij in geschoten…”

”Fietsen is een vaardigheid die veel mensen in herstel niet goed meer durven. Ze voelen zich onzeker door hun fysieke vermogens, hebben minder zicht en zijn bang niet snel genoeg te kunnen reageren in het verkeer. Tegelijkertijd is fietsen een vaardigheid die meestal wel weer te trainen is, in kleine stapjes.” zegt fysiotherapeut Hester van Urk. ”Als het met oefening uiteindelijk lukt geeft dat een gevoel van overwinning naast natuurlijk alle gezondheidsvoordelen!” 

Peter Hofstede, vestigingsdirecteur van Broekhuis Fietsen Limmen, hoorde hiervan en aarzelde geen moment. “Natuurlijk willen wij sponsoren voor dit sympathieke doel, we kennen allemaal wel mensen om ons heen die kampen met mentale gezondheidsproblemen.”

Een week later werden er zes stevige fietsen overhandigd op de locatie Castricum voor de verschillende klinieken en afdelingen. Jeanette de Grand, manager van de ouderenkliniek, is blij met deze fantastische sponsoring: “We willen natuurlijk graag de mensen in herstel ondersteunen bij hun behoeften. Deze fietsen maken dat nu weer mogelijk!”