Veelgestelde vragen kop

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

FAQ Parnassia

Jazeker. Ons ambulante team Sarr Autisme team Volwassenen is gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met een (vermoeden van) ASS, ongeacht hun leeftijd. Gespecialiseerde diagnostiek en behandeling sluiten naadloos op elkaar aan.

Meer informatie over autisme?

Parnassia gaat zorgvuldig met jouw gegevens om. De Wet Bescherming Persoonsgegevens voorziet in een aantal rechten voor cliënten wat betreft de verwerking van hun gegevens.

Lees meer over rechten

Je kunt je aanmelden via het digitale aanmeldformulier of door te bellen met de aanmeldservice. Je hebt een verwijzing nodig van de huisarts of een specialist.

Meer informatie

In geval van nood hebben wij altijd bedden beschikbaar. Bekijk actuele wachttijden voor ons overige zorgaanbod.

Ga naar de wachttijden

Geriatrie Team Parnassia (GTP)
Het team biedt diagnostiek en behandeling aan cliënt en familie bij cognitieve stoornissen, waaronder:

  • instellen op de juiste medicatie en monitoren gezondheidstoestand
  • optimaliseren somatisch-psychiatrisch-sociaal evenwicht, dus evenwicht in trias, bij cliënt met cognitieve stoornissen
  • adviezen over het omgaan met de partner, het familielid met cognitieve stoornissen

Het uitgangspunt van het Geriatrie Team Parnassia is de autonomie en zelfstandigheid in het functioneren van de cliënt zoveel mogelijk te stimuleren in samenhang met de sociale omgeving. Het multidisciplinaire zorgprogramma cognitieve stoornissen wordt uitgevoerd binnen de samenhangende onderdelen  ambulant, polikliniek en kliniek. Het team werkt ambulant en poliklinisch.

Het GTP werkt met multidisciplinaire protocollen en in een multidisciplinaire samenstelling, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, ambulante   verpleegkundigen, GZ-psycholoog/neuropsycholoog, klinisch geriater, specialist  ouderengeneeskunde, psychiater en een systeemtherapeut op consultatiebasis.

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met ons op. Graag verwijzen wij je naar onze folders.

Locaties Geriatrie Team Parnassia:
Carel Reinierszkade 197, 2593 HR Den Haag, 088-3575999
Leggelostraat 85, 2541 HR Den Haag, 088-3575799
President Kennedylaan 15, 2517 JK Den Haag, 088-3575357

Ouderen Psychiatrieteam Parnassia (OPP)
Team Ouderen Psychiatrie Parnassia biedt diagnostiek en behandeling van psychiatrische problematiek in de derde en vierde levensfase van cliënten. Er wordt vanuit verschillende locaties in Den Haag poliklinische behandeling of groepsbehandeling geboden.

Het OPP biedt onderzoek, advies en veranderingsgerichte evidence-based behandeling aan cliënten met psychische problematiek in de leeftijd van 65 jaar en ouder. De expertise kan ook bij cliënten jonger dan 65 jaar geboden worden, indien er sprake is van een psychiatrische stoornis in combinatie met frailty problematiek.

De expertise is om de behandeling zo nodig op maat aan te passen en de familie actief in de behandeling te betrekken. Tevens biedt het OPP consultatie aan verpleeghuizen, huisartsen en andere zorginstellingen. Er kan ook psychiatrische beoordeling bij een euthanasietraject geboden worden.

Het OPP werkt met een multidisciplinair team bestaande uit:  psychiaters, GZ-psychologen, verpleegkundig specialisten, (Sociaal Psychiatrisch) Verpleegkundigen, en een systeemtherapeut.

Locaties Ouderen Psychiatrie Team van Parnassia:

Carel Reinierszkade 197, 2593 HR Den Haag, 088-3575999
Leggelostraat 85, 2541 HR Den Haag, 088-3575799
President Kennedylaan 15, 2517 JK Den Haag, 088-3575357

Ja. Er zijn verschillende vestigingen waar men kan wonen.

Ga direct naar wonen bij Parnassia

Uiteraard. Je kunt Parnassia bereiken op telefoonnummer 088 357 57 57.

Blijven leren en ontwikkelen is de professionele kans die we bieden aan iedereen die bij ons werkt. Wij bieden onze mensen hoogwaardige opleidingen vanuit onze eigen academie.

Naar werken en leren

Parnassia maakt gebruik van 088-nummers. Ons 088-nummer kun je vanaf elke plaats in Nederland bellen tegen lokaal tarief. Hoe hoog voor jou persoonlijk de kosten voor het bellen naar ons 088-nummer zijn, hangt af van je aanbieder, abonnementsvorm, vaste lijn of mobiele telefoon. Vaak valt het bellen naar een 088-nummer niet binnen de belbundel. Wil je weten wat voor jou de kosten zijn voor het bellen naar een 088-nummer? Raadpleeg dan de website van jouw telefoonaanbieder.

In principe vergoedt je zorgverzekeraar jouw behandeling en/of verblijf bij Parnassia gedurende drie jaar. Jouw Eigen Risico wordt wel aangesproken. Om bij Parnassia in behandeling te komen heb je altijd een verwijzing nodig van jouw huisarts of een specialist.

Meer over kosten en vergoedingen

Wanneer je al cliënt bij ons bent bel je in kantoortijden met de afdeling waar je in behandeling bent (het telefoonnummer staat op het afsprakenkaartje). Buiten kantoortijden bel je ons algemene nummer 088 357 57  57.

Ben je geen cliënt, neem dan contact op met de huisarts of de vervanger.

Meer informatie