paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Gerard+van+Unen+Short+849+x+424.png
02 februari 2024

Gerard van Unen nieuwe directeur zorg volwassenenpsychiatrie in Noord-Holland

Per 1 april start Gerard van Unen als directeur zorg volwassenenpsychiatrie Parnassia Noord-Holland. Samen met Martijn Heijdra (directeur bedrijfsvoering) is het directieteam in het Noord-Hollandse dan weer compleet.

Gerard is zijn loopbaan gestart als verpleegkundige, maar heeft daarna zijn vleugels uitgeslagen naar diverse beleids- en managementfuncties in de geestelijke gezondheidszorg. De laatste 7,5 jaar heeft hij zich op strategisch niveau voor de Nederlandse ggz ingezet op met name de organisatie en financiering van zorg voor mensen met ernstige psychische aandoeningen in de Wet langdurige zorg en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Daarnaast heeft hij in die periode de MBA Healthcare Management aan de Universiteit van Amsterdam afgerond.

Echte netwerker

Gerard heeft veel ervaring opgedaan met kwaliteits- en veiligheidsmanagement en het opzetten van nieuwe zorgfuncties en organisatienetwerken in de ggz. Als een echte netwerker onderhoudt hij bovendien contact met allerlei disciplines in het werkveld en dat wil hij blijven benutten in zijn werk bij Parnassia.