paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Parnassia+Avans+%2B+april+2024+849+x+424.jpg
15 april 2024

Parnassia en Avans+ lanceren incompany opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige

In een tijd waarin de vraag naar sociaal psychiatrisch verpleegkundigen (SPV-ers) onverminderd groeit en de uitdagingen in de ggz toenemen, staat het binden en aantrekken van getalenteerde collega's voor Parnassia centraal.

Annemiek van Winden, manager bedrijfsvoering bij Parnassia, deelt deze visie vol overtuiging. Samen met de directie en collega-managers heeft ze een initiatief genomen dat niet alleen de verpleegkundigen verder ontwikkelt, maar ook aantrekkelijk is voor potentiële nieuwe collega's. Na een grondige zoektocht, in nauwe samenwerking met de Parnassia Academie, zijn Parnassia en Avans+ verheugd om de lancering aan te kondigen van een incompany-opleiding tot SPV.

Investeren in talent en kwaliteit

Op 12 april 2024 is de eerste groep van start gegaan met deze incompany-opleiding, bestaande uit 20 toegewijde verpleegkundigen die werkzaam zijn bij Parnassia in de regio Haaglanden. Deze postbachelor biedt hen niet alleen de mogelijkheid om zich verder te specialiseren in het verpleegkundig vakgebied, maar ook om verder te groeien als waardevolle leden van onze zorgteams. "Het is geweldig dat we deze kans krijgen om te blijven ontwikkelen in ons vak, binnen onze eigen organisatie," zegt een enthousiaste deelnemer. De colleges vinden plaats bij de Parnassia Academie, gevestigd aan het Dadelplein in Den Haag, waardoor deelnemers kunnen leren en ontwikkelen zonder extra reistijd.

Versterking van ons zorgteam

"Dit initiatief draait om meer dan alleen het inspelen op de vraag naar SPV-ers op de arbeidsmarkt," benadrukt Annemiek van Winden. "Het is een blijk van onze toewijding aan en waardering voor onze medewerkers en ons streven naar het aantrekken van nieuw talent. Door te investeren in onze mensen versterken we niet alleen ons zorgteam, maar verbeteren we ook de kwaliteit van zorg die we bieden aan onze cliënten." Als coördinerend regiebehandelaar spelen de SPV-ers een cruciale rol in het zorgproces, waarbij samenwerking en kwaliteit centraal staan.

Een sterke samenwerking

Het tot stand brengen van deze samenwerking was geen eenvoudige taak, erkent Annemiek. "We zijn ontzettend trots dat het ons is gelukt. Het vergde zowel veel logistieke als financiële inspanning. Maar dankzij de inzet van Avans+, maar ook de bemiddeling van de Parnassia Academie, is het gelukt om kwalitatief hoogwaardig onderwijs aan te bieden, op locatie in Den Haag. We zijn verheugd dat we deze stap hebben kunnen zetten en kijken uit naar een succesvolle samenwerking, die hopelijk een vervolg zal krijgen. We merken nu ook al een positieve uitstraling op potentiële medewerkers, buiten onze organisatie. Vanuit deze positie wil ik, mede namens mijn collega’s, alle verpleegkundigen een leerzame en inspirerende opleiding toe wensen."