Nieuws

Nieuws van Parnassia

20 april 2021

regulier-vrouw-pen-schrijven.png

‘Wat er ook in het leven moet, doe het blijmoedig en doe het goed. Met een blij gezicht begonnen, wordt veel moeilijks overwonnen. ‘

Over tien dagen sluit de inzendingstermijn voor de Parnassia gedichtenwedstrijd. De teller staat op een prachtig aantal van 71 gedichten. Doe jij ook nog mee?

Een gedicht, poëzie, kan een mooi middel zijn om in woorden te vangen wat er (soms diep) in je hart of hoofd speelt: hoe je naar jezelf, anderen of de wereld om je heen kijkt. Wat ontstaat zijn teksten van schoonheid, ontroering, humor of verlangen.

In een interview deelt Hester (jurylid) haar favoriete gedicht en vertelt zij wat poëzie voor haar betekent. In onze andere interviews vind je de favoriete gedichten van Marijke, Erik, Hanneke en Jordy.

Thema

De derde editie van de gedichtenwedstrijd heeft als thema ‘Nabij’ – een actueel en betekenisvol begrip in deze tijd.

Meedoen

Meedoen met de gedichtenwedstrijd is simpel. Het enige wat je hoeft te doen, is een gedicht insturen via het online formulier of per post naar Angelique Rijlaarsdam, Oude Parklaan 149, 1901 ZZ Castricum.

Beoordeling

Op 30 april 2021 sluit de inzendingstermijn. In mei worden de winnaars door de jury gekozen. De jury beoordeelt de gedichten. De uitslag zal via de website bekend worden gemaakt. De winnaars worden ook persoonlijk benaderd via mail. Voor elke deelnemer is er na deelname een bundel met daarin de beste 100 ingezonden gedichten.

Voor meer informatie kijk op Poëzie Festival - Parnassia