Nieuws

Nieuws van Parnassia

18 maart 2019

Regulier-Ouderen+in+beweging-Parnassia+Castricum.jpg

‘Ouderen in beweging’ is een activeringsprogramma voor ouderen in gemeente Castricum en zal in april van start gaan. Maandag 25 maart vindt de informatiebijeenkomst over ‘Ouderen in beweging' plaats.

De bijeenkomsten zijn op 2 locaties:

  • 10:30-12 uur in 'De oude keuken' in Bakkum, Oude Parklaan 117 (link opent in nieuw venster)
  • 13:00-14:30 uur in het restaurant van de Santmark, De Santmark 1 (link opent in nieuw venster)

Na afloop worden aanwezigen uitgenodigd een kijkje te nemen in het beweegplein en de beweegtuin. De bijeenkomst en het kopje koffie met wat lekkers zijn gratis! Aanmelden is niet nodig.

'Ouderen in beweging' om te activeren en te verbinden

In april starten we weer met 'Ouderen in beweging'; een sportief en gezellig programma voor ouderen in de gemeente Castricum. Het programma duurt 3 maanden waarbij u 1 of 2 keer kunt trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. We trainen buiten op een laagdrempelige manier met beweegtoestellen en kleine oefenmaterialen. De oefenvormen zijn eenvoudig en verbeteren de loopfunctie, balans en de functionele spierkracht. Buiten zijn prikkelt de zintuigen, geeft ontspanning en maakt vitamine D vrij. Dit heeft goede effecten op de botaanmaak en de nachtrust.

Nieuw dit jaar is dat we op 2 locaties trainen: op maandag in de tuin van de Santmark en op donderdag op het beweegplein van zorginstelling Parnassia te Bakkum. Het is een groepstraining op twee verschillende niveaus zodat ouderen met en zonder loophulpmiddel op de goede intensiteit kunnen trainen!

Daarnaast zijn er bijeenkomsten met ergotherapeut Martine waarin gesproken wordt over bewegen en ouder worden. Hoe kun je de dingen blijven doen waar je plezier uit haalt? Elkaar inspireren zodat je mentaal en fysiek in beweging komt. Ook kijken we naar voeding, want dat is een gouden combinatie met bewegen.

Kortom een veelzijdig programma dat breed kijkt naar (positieve) gezondheid om zo lang en aangenaam mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

Voor meer informatie: bel 06 208 820 19 of mail naar ouderen.in.beweging@parnassia.nl.

Projectleider en fysiotherapeut is Hester van Urk.