Schrijfwedstrijd paginakop

Reglement

Reglement

Meedoen met De Gedichten en Verhalenwedstrijd is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een gedicht of verhaal insturen via het formulier op deze website of per post naar Angelique Rijlaarsdam, Oude Parklaan 149, 1901 ZZ Castricum.

Vanaf 1 maart 2023 kun je je gedicht of verhaal insturen. Op zondag 30 april 2023 om 23.59 uur sluit de inzendingstermijn. 
In mei worden de winnaars door de jury gekozen. De jury beoordeelt de gedichten en verhalen. De uitslag zal via de website bekend gemaakt worden. De winnaars krijgen ook een mailtje. Er zijn drie prijswinnaars bij de poëzie en drie bij de korte verhalen. De prijs is een pen met inscriptie en natuurlijk de eer opgenomen te worden in de bundel. Voor elke deelnemer is er na deelname (aan het eind) een bundel (boekje) met daarin de beste gedichten en verhalen. We streven ernaar om van elke inzender minimaal één gedicht of verhaal er in op te nemen.

Door deel te nemen aan de wedstrijd ga je akkoord met plaatsing van je gedicht of verhaal in de bundel (dit boekje) en op de website. De naam die je onder je inzending zet wordt daarin opgenomen. Dit mag ook een pseudoniem zijn. Geef daarom aan hoe je in de bundel wilt heten.

Toelatingsvoorwaarden

(Ex-)cliënten, familieleden, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen van Parnassia kunnen deelnemen aan de dichtwedstrijd. (Iedereen die in behandeling is (geweest) bij Parnassia kan deelnemen aan de wedstrijd. Ook familieleden, vrienden en andere nauwbetrokkenen. Ook personeelsleden van Parnassia.)

Reglement:

  • Het thema is: Koestering.
  • De maximale lengte van een gedicht is 25 regels, inclusief witregels, exclusief titel.
  • De maximale lengte van een verhaal is 500 woorden
  • Graag bij je gedicht of verhaal vermelden: welke naam je eronder wilt (in bundel en op website), adresgegevens (ivm toesturen bundel) en je mailadres/telefoonnummer.
  • Er is geen minimale lengte en er zijn geen beperkingen aan thematiek of stijl. Er mag van het thema ‘Koestering’ afgeweken worden .
  • Gedichten en verhalen moeten in het Nederlands geschreven zijn.
  • Je mag maximaal 3 gedichten of twee verhalen insturen.
  • Vertalingen van of gedeelten uit het werk van derden (andere dichters) zijn niet toegestaan. De Gedichtenwedstrijd beschikt niet over de expertise om gedichten in Nederlandse streektalen te beoordelen.
  • Het copyright op de gedichten berust bij de auteurs.
  • Door deel te nemen aan de wedstrijd ga je akkoord met plaatsing van je gedicht in de bundel en op de website. Graag aangeven met welke naam of anoniem. (Aangeven als je dat anoniem wil.)