Depressie en stemmingsproblemen

200x200+Jacqueline+A-Tjak.png

Word je als oudere volwassene minder mobiel? Krijg je steeds meer last van je gezondheid? Dan voel je je misschien somber. Ongeveer 15% van de ouderen heeft te maken met stemmingsproblemen. Vaak zijn deze goed te behandelen. Vraag gerust om hulp of advies van Parnassia.

Wanneer ben je depressief ?

Ieder mens heeft zo zijn stemmingen. Een keertje somber of verdrietig zijn hoort daar ook bij en is vaak van voorbijgaande aard. Als somberheid echter langere tijd blijft, kan er sprake zijn van een depressie. Niets of niemand kan je opvrolijken. De interesse in anderen is verdwenen, je ervaart een gevoel van leegte en gebrek aan energie. Jouw dagelijkse doen en laten worden hierdoor belemmerd.

Depressielijn; voor een luisterend oor en advies

De hulptelefoon (088 - 505 43 34) van de Depressievereniging staat open voor iedereen met een depressie of hun naasten. Als je belt, krijg je een ervaringsdeskundige vrijwilliger aan de telefoon. Hier kun je je verhaal kwijt of om advies vragen. Vanuit hun eigen ervaring denken de mensen van de Depressielijn met je mee over wat een goede volgende stap voor jou zou zijn.

Op de volgende tijden zit er iemand voor jou klaar:

's Ochtends : 10.00 uur – 12.30 uur
's Middags  :  14.30 uur – 17.00 uur
's Avonds    :  19.00 uur – 21.00 uur

Het telefoonnummer is 088 - 505 43 34.
​​​​​​​De kosten voor deze lijn zijn de gebruikelijke belkosten. Mailen naar de Depressielijn kan ook als je dat prettiger vindt. Ook dan zal een van de ervaringsdeskundige vrijwilligers jouw vraag beantwoorden.