paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

bundel+849+424.jpg
16 juni 2023

Winnaars van de schrijfwedstrijd van Parnassia bekend

Op 8 juni vond het schrijffestival plaats in Castricum, waar de winnaars van de schrijfwedstrijd van Parnassia bekend werden gemaakt. Het thema van de wedstrijd was 'Koestering'.

De schrijfwedstrijd 'Koestering' trok veel deelnemers, waaronder cliënten, familieleden, betrokkenen en medewerkers. In totaal werden er ruim 160 gedichten en korte verhalen ingezonden door zo'n 115 deelnemers. De ingezonden gedichten behandelden uiteenlopende thema's, variërend van ervaren ziek-zijn en herstel, koesteringen, natuur, ontroering, (de soms moeilijke) omgang met anderen en humor. 

De winnaars

Tijdens het schrijffestival werden de winnaars bekendgemaakt. Na een inspirerende voordracht van dichteres Annemieke Gerrist kregen de aanwezigen de kans om op het open podium hun teksten voor te dragen. Chansonnier/gitarist Edouard zorgde voor muzikale afwisseling. Onder luid applaus van de ruim 80 aanwezigen werden de 7 winnaars (5 gedichten en 2 korte verhalen) van de schrijfwedstrijd bekroond. Zij ontvingen een gegraveerde pen, bloemen van de Cliëntenraad en droegen hun winnende inzending voor op geheel eigen wijze, met humor, zenuwen of ontroering. De winnende inzendingen waren:

  • 'Een mens als ik' van Johanna Klein
  • 'Even een glimlach' van Bert Klopman
  • 'Koestering is als' van Jasper Nijk
  • 'Paradox in liefde' van Marijke de Roos
  • 'Verwondering' van Marieke
  • 'Relativeren' van Carolina 
  • 'Harige slingerarmpjes' van Satu de Graaf

Wij feliciteren hen van harte! De winnende inzendingen zijn terug te lezen op onze website.

De bundel ‘Koestering’

Als kers op de taart werd tijdens het festival de bundel 'Koestering' gepresenteerd. Deze bundel bevat een ingezonden tekst van elke deelnemer en is een prachtig en gevarieerd boekje geworden. Alle deelnemers ontvangen 2 exemplaren van de bundel. Als je nieuwsgierig bent naar de bundel, kun je contact opnemen met Angelique Rijlaarsdam. De bundel 'Koestering' (ISBN 978949254468) is te koop voor 5 euro, waarvan de opbrengst zal worden gebruikt voor een vervolg op het schrijffestival.

Aanleiding schrijfwedstrijd

Aanleiding voor het festival en de schrijfwedstrijd is dat veel cliënten (en medewerkers) in gedichten of geschreven teksten uitdrukking geven aan wat er van binnen leeft. Dit inkijkje levert ontroerende, wellicht herkenbare en eigenzinnige teksten op. Schrijven, reflecteren op je eigen situatie, kijken naar de wereld om je heen en dit proberen te verwoorden – dit alles doet een appèl op de eigen kracht en creativiteit die bij herstelgerichte zorg van groot belang zijn