paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

feather-g9c2988c82_1920+849+424.jpg
07 maart 2023

Schrijfwedstrijd – Wat koester jij?

De 4e editie van de schrijfwedstrijd van Parnassia is van start gegaan. Koestering is het thema van dit jaar. Wat koester jij?

Veel cliënten en medewerkers van Parnassia schrijven teksten of gedichten, om in woorden te vatten wat vanbinnen leeft. Schrijven, nadenken over je eigen situatie, kijken naar de wereld om je heen en dit proberen te verwoorden, doen een beroep op je persoonlijke creativiteit en kracht. Dit kan voor cliënten een waardevolle bron in het proces van herstel zijn. Deze gedichten en korte verhalen geven we graag een podium met deze schrijfwedstrijd.

Meedoen

We nodigen (oud-)cliënten, familieleden, (oud-)medewerkers en andere betrokkenen van Parnassia uit om gedichten met ons te delen. Meedoen is simpel. Het enige wat je hoeft te doen, is een gedicht insturen via het online formulier. Dit kan tot 30 april. De schrijfwedstrijd is voor heel Parnassia: cliënten, collega’s en andere betrokkenen.

Een platform en bundel met verhalen en gedichten

De ingezonden teksten komen op de website van Parnassia te staan. Zo ontstaat een platform waar je gedichten en korte verhalen kunt lezen, inspiratie opdoet of je eigen teksten terug vindt. Ter inspiratie vind je hier ook de winnaars van de vorige editie.

Een jury beoordeelt de ingezonden teksten en de mooiste teksten komen in de bundel die we willen samenstellen. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar. 

Poëziefestival

Ook wordt er dit jaar een gedichten- en verhalenfestival georganiseerd. Zet 8 juni alvast in je agenda. Je kan op deze middag in de Oude Keuken op het woonzorgpark in Castricum voordrachten, open podium, muziek, de prijsuitreiking en de presentatie van de bundel verwachten. Hoe de middag er precies uit gaat zien, volgt later. Houd de pagina van de schrijfwedstrijd daarom in de gaten.

Heb je vragen? Neem dan contact op met de werkgroep schrijffestival: gedichtenwedstrijd@parnassiagroep.nl.