paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

kado+849+424.jpg
15 februari 2022

Verlate Sinterklaas presentjes

De behandelaren én cliënten van klinisch centrum Nootdorp hebben allerlei nuttige zaken kunnen aanschaffen die de cliënten ten goede komen. Dit was mogelijk dankzij een Sinterklaas en pieten actie eind vorig jaar in Nootdorp.

Ieder jaar zet de Nootdorpse Sinterklaas zich in Sinterklaastijd samen met zijn grote groep Pieten geheel belangeloos in om bij zoveel mogelijk kinderen, winkels, winkelcentra, gezinnen, bedrijven, instellingen en verenigingen langs te gaan. De opbrengst van de activiteiten, dit keer € 6.000!, is altijd bestemd voor een goed doel. Dit jaar was klinisch centrum Nootdorp de gelukkige.

Klinisch centrum Nootdorp biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problematiek. In de kliniek zijn 43 cliënten in de leeftijd vanaf 18 jaar tijdelijk opgenomen. Deze zorg biedt Parnassia in samenwerking met Ipse de Bruggen.

Bij de besteding is echt gekeken wat de patiënt helpt. Zo is er een naaimachine aangeschaft, een Wii spelcomputer om lekker te bewegen, verf en ook prikstokken om afval op te prikken. “Zo hebben wij gelijk een doel om met de patiënten naar buiten te gaan.”
De heel dankbare behandelaren en cliënten kregen 3 februari van regelpiet Monique van der Linden en haar gevolg de cadeaus symbolisch overgedragen.