paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Pact+Zaandam+Oost+Marieke+jan+24+849+x+424.jpg
17 januari 2024

Samen en in samenhang investeren in Zaandam-Oost

Parnassia heeft samen met meer dan veertig partijen een handtekening gezet onder het ‘Pact Zaandam-Oost’.

Organisaties uit onderwijs, zorg, woningbouwcorporaties, cultuur, sport, bedrijfsleven, politie en vele andere gaan de komende twintig jaar, voor meer kansengelijkheid, leefbaarheid en veiligheid in Zaandam-Oost. In dit deel van Zaandam wonen ruim 47.000 inwoners.

Waarom dit Pact?

Marieke van de Ven, bestuurder Parnassia en Reakt: “Wij, vanuit Parnassia Groep, weten als geen ander dat opgroeien vanuit een achterstandspositie (armoede, slechte woonomstandigheden, schooluitval, normalisatie van criminaliteit, …) een enorme impact heeft op je ontwikkeling en op je mentale gezondheid. Met een goeie start in het leven voorkom je heel veel problematiek en daar willen wij ons voor inzetten. Wij weten ook dat, om dit te bereiken, samenwerking over de domeinen heen en een lange adem noodzakelijk zijn en dat gebeurt echt binnen het Pact.”

Burgemeester Jan Hamming gaf dat ook aan in zijn speech: “We moeten samen en in samenhang de problemen die spelen in Zaandam-Oost aanpakken. Dit vraagt een stevige aanpak, met veel partners en een lange adem.”

Meer weten? Kijk dan op de website van Pact Zaandam-Oost.