paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

PG+Cross+2023+849+x+424.jpg
24 januari 2024

Ren jij op 18 februari de Parnassia Groep loop?

Sporten heeft een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bewegen, dus ook hardlopen, helpt sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen. Bovendien is bewegen goed voor je algemene conditie. Doe jij op zondag 18 februari, al dan niet met je (klein)kinderen, mee met de alweer 6de Parnassia Groep loop in Castricum?  

Voor iedere leeftijd en conditie een afstand

Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Het parcours van deze loop gaat over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum.   

Jeugd

De allerjongste kinderen kunnen de 1 km doen. De ouders mogen meelopen, maar liever zien we ze langs de route om de kinderen aan te moedigen omdat er niet veel ruimte op het parcours zelf is.
Kinderen van 5 tot circa 12 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2 km. Zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen (zij mogen zich wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen).

Jeugd vanaf 12 jaar en volwassen lopers kunnen kiezen uit 4,8 km of 10 km.

Graag voor 16 februari inschrijven

Lopers van buiten Parnassia Groep schrijven zich op een andere manier (tegen betaling) in via www.inschrijven.nl. Ga op die site naar Parnassialoop.

Alles op een rijtje gezet

Wanneer:

zondag 18 februari

Waar:

Sportpark de Duinloper
Zeeweg 4
1901 NZ Castricum

Afstanden:

1 km en 2 km voor kinderen tot circa 12 jaar
kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen lopen 4,8 km of 10 km.

Starttijden:

10.15 uur: 1km kidsrun
10.30 uur: 2km én 4,8 km
11.05 uur: 10 km

Samen met atletiekvereniging Castricum

De Parnassia Groep Loop wordt georganiseerd door atletiekvereniging Castricum in samenwerking met Parnassia. De loop is voor iedereen toegankelijk.