paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

ukraine+849+424.jpg
10 maart 2022

Parnassia Groep in actie voor Oekraïne

Wij voelen mee met wat de inwoners van Oekraïne nu moeten doormaken; de angst om de eigen veiligheid en die van geliefden, het verlies van alle zekerheden en van de soevereiniteit van hun land. Oekraïners hebben hulp nodig en veel mensen willen zich hiervoor inzetten. Het is belangrijk dat we ook vanuit Parnassia Groep ons inzetten en de handen ineen slaan om Oekraïners waar we kunnen ondersteuning te bieden.

Soft Tulip

Na intensief overleg met onze partnerorganisatie Soft Tulip gaan de eerste concrete hulpacties van start.

Opvang bij Parnassia Groep

We bereiden 18 kamers voor als opvangplek op de Haagse locatie Monsterseweg voor extra kwetsbare Oekraïense vluchtelingen. Het gaat dan waarschijnlijk om mensen met een beperking en/of psychiatrische problemen en om ouderen. Natuurlijk proberen we deze kamers zo huiselijk mogelijk in te richten. Deze mensen komen via Soft Tuilp of via de gemeente Den Haag. 

Acties van teams/cliënten

Diverse teams/cliënten zijn al in actie gekomen. Een paar voorbeelden:

  • De kringloopwinkel van Reakt Poortugaal heeft onder andere kleding, schoeisel en knuffels gedoneerd via Stichting Animals in Need. Om misverstanden te voorkomen: de kringloopwinkel is geen inzamelpunt voor spullen.
  • Deelnemer Arno van de fietswerkplaats van Reakt Haarlem knapt fietsen op en verkoopt deze bij opbod. De eerste fiets is al verkocht voor 450 euro. De opbrengsten van dit initiatief gaan naar Giro 555.
  • Vijf collega's van Indigo preventie Rijnmond lopen op 18 juni a.s. in de 'Nacht van de vluchteling’ om geld op te halen voor Oekraïne.

Inzamelingsacties spullen

Om gerichte inzamelingen te houden, wordt momenteel een lijst opgesteld door Soft Tulip waar het grootste tekort aan is. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen. Zodra de lijst er is, gaan we kijken wat we als Parnassia Groep daarin kunnen betekenen.

Handboek Do’s & Dont’s opvang van getraumatiseerde vluchtelingen

Op verzoek van de politiebonden stellen we zo’n handboek op.

Heeft u vragen over onze actie? Bel ons op 088 357 13 57 of stel uw vraag direct online.