paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Medicatiepoli+Purmerend2+849+x+424.jpg
20 april 2023

Na succesvolle start gaat FACT medicatiepoli uitbreiden

Cliënten uit Purmerend en naaste omgeving die behandeld worden in FACT-teams kunnen sinds februari terecht bij de medicatiepoli in Purmerend. Omdat de poli zo succesvol is en helpt bij het terugdringen van de wachtlijsten, wordt de poli uitgebreid met 2 nieuwe locaties in Noord-Holland.  

Mensen met psychische problemen hebben vaak daarnaast ook nog problemen op andere gebieden zoals wonen, werken, sociale contacten en financiën. Een FACT-team helpt deze mensen met het weer opbouwen van een zinvol en stabiel leven. Dit gebeurt in de eigen woonomgeving. Ook het eventuele gezin, familie en vrienden worden hierin betrokken. Hoe de ondersteuning eruitziet, hangt af van wat diegene graag wil en nodig heeft.

De medicatiepoli is er voor cliënten uit FACT-teams die stabiel zijn, maar nog wel medicatie nodig hebben. De verpleegkundig specialist, doktersassistente, verpleegkundigen en psychiater bieden begeleiding bij het gebruik van medicatie. Zij bieden bijvoorbeeld somatische screenings (deze screenings helpen om lichamelijke klachten snel te herkennen), lab-controles, receptverzoeken en consulten.

Nu al een succes

De belangrijkste doelen van de medicatiepoli zijn zorg op maat en ondersteuning aan de grote caseload van behandelaren. Bijkomend voordeel is dat de medicatiepoli ook bijdraagt aan het verkorten van de wachtlijsten. Na een succesvolle start zijn er al 20 cliënten uit FACT-teams overgeplaatst naar de medicatiepoli. Zij hebben een intake gehad en het aantal consulten per persoon zijn vastgesteld. Doordat de poli nu al een succes is, wordt deze verder uitgerold naar 2 nieuwe medicatiepoli’s op andere locaties in Noord-Holland. Die locaties zijn nog niet bekend.
Ons doel is om in de toekomst de poli uit te breiden met andere afdelingen met andere somatisch-gerelateerde zorg waarbij we op meerdere dagen per week open zijn.