paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

hand+computer+849+424.jpg
25 februari 2022

Microfoon ingeruild voor pieper

Onze collega Yalou werkte een aantal jaren in de journalistiek en als producer op een filmset toen ze besloot ons te versterken. Ze ruilde de microfoon in voor een pieper en ging aan de slag als leerling bij Dorestad, het psychiatrisch verpleeghuis van Parnassia. Waarom ze dat deed?

"Werken als journalist en als producer gaf me niet zoveel voldoening meer. Maar wat dan wel? In september begon ik als leerling van Parnassia bij mijn eerste bestemming: Dorestad. Ik had geen enkele ervaring in de zorg, maar ik was al snel gebiologeerd door de wereld van het verpleeghuis en in het bijzonder die van de afdeling Luzerne. Hier maakten mijn collega’s mij binnen no time wegwijs. Daardoor zag ik snel in dat dit een mooie plek is om de basis van het vak te leren.  

De verhalen van mensen

De verhalen van mensen, de onvoorspelbaarheden en de onregelmatigheid van dit werk herken ik van voorgaande banen, maar nog nooit eerder haalde ik zo veel voldoening uit mijn werk. We zorgen ervoor dat de bewoners het zo aangenaam mogelijk hebben op het gebied van psychiatrie en somatiek. Vooral dat spreekt mij aan. Deze baan kost energie, maar je krijgt er zoveel energie en liefde voor terug."