paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

Medicatiepoli+Purmerend+849+x+424.jpg
06 februari 2023

Medicatiepoli in Purmerend geopend

Parnassia heeft op 1 februari op de Ilpendamstraat in Purmerend een medicatiepoli geopend. De medicatiepoli is gespecialiseerd in begeleiding bij medicijngebruik en is 1x per week een dagdeel open. Het is een polikliniek waarin wordt samengewerkt door een verpleegkundig specialist, doktersassistente en verpleegkundigen onder leiding van een psychiater.

Deze poli biedt begeleiding bij het gebruik van medicamenten door mensen die zijn behandeld bij Parnassia, stabiel zijn en dit naar verwachting ook blijven.
De hoeveelheid consulten is afgestemd op de persoonlijke situatie en varieert meestal tussen de 1 tot 4 afspraken per jaar. Naast consulten bieden wij de mogelijkheid aan tot het volgen van e-health modules.

Mocht er onverhoopt een terugval zijn en klachten weer toenemen dan verwijst de poli naar een specialistisch team voor een kortdurende behandelaanpak. Is er toch een langer durende behandeling nodig dan wordt verwezen naar een FACT-team. Dit alles met de bedoeling de doorstroom te bevorderen en de wachtlijst zo kort als mogelijk te houden.