paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

bumpy+road+logo.png
23 maart 2022

Ik was de hele dag bang dat ik een hartaanval zou krijgen

Melissa denkt vaak dat ze doodgaat of heel ziek is, terwijl artsen niets kunnen vinden. Die stress gaat haar normale leven steeds meer in de weg staan.

Dit is Bumpy Road. Een podcastserie van 7 podcasts waarin jongeren hun verhaal vertellen - over het leven, over vastlopen en over losbreken. Hoe dat voelt en wat helpt. Onderwerpen als paniekaanvallen, pesten, drugs, eetstoornissen, somberheid en rouw komen openhartig aan bod.

Eerste aflevering

In deze eerste aflevering het verhaal van Melissa:

Melissa heeft al lange tijd last van stress. Als ze naar de huisarts gaat om naar haar hart te laten kijken, blijkt er niets aan de hand. Maar in plaats van opluchting wordt de angst groter en is er niets wat haar kan geruststellen. Er wordt gebeld met psychiater Leontien Los: waarom word je angstig en wat gebeurt er dan in je lichaam en je hoofd?

Luister mee op Spotify!

Je bent niet de enige

De authentieke verhalen zijn herkenbaar voor iedereen. Ze laten de luisteraars horen dat ze niet de enige zijn en dat er meer jongeren worstelen met deze (mentale) problemen. De luisteraar leert hoe ze over mentale problemen kunnen praten en hoe ze zichzelf of anderen kunnen helpen en ondersteunen. 

Deel de podcasts!

De podcastserie Bumpy Road is een samenwerkingsproject tussen Redesigning Psychiatry en Parnassia Groep. Luister de 7 verhalen op https://www.bumpyroad.nl.

We zijn tevens te volgen op LinkedInFacebook en Instagram. Voel je vrij deze berichten in je netwerk te delen!

Mede mogelijk gemaakt door het Agis Innovatiefonds & Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.