paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

PG+Cross+2023+849+x+424.jpg
22 februari 2023

Gezellige Parnassia Groep Cross

Afgelopen zondag (19 februari) was de 5e editie van de Parnassia Groep Cross. Omdat de loop in 2021 en 2022 niet door kon gaan vanwege corona, had iedereen er nog meer zin in. De grauwe lucht hield de 283 hardlopers niet tegen.

Om 10:30 uur stonden de sportievelingen klaar bij atletiekvereniging Castricum. Er deden 15 cliënten en collega’s mee aan deze 5e editie. Onze Marieke van de Ven gaf het startschot en mocht de prijzen uitreiken. Natuurlijk was zij er ook om de collega’s en cliënten aan te moedigen.

Atletiek Vereniging Castricum heeft een samenwerkingsverband met Parnassia Groep. Twee keer per week traint Reakt samen met cliënten van bijvoorbeeld Parnassia op de atletiekbaan van av Castricum en de groep mag dan ook de kantine gebruiken. Er kunnen zowel klinische als ambulante cliënten deelnemen aan de runningtherapie. Iedereen traint op zijn eigen niveau en tempo waarbij vooral het sociale aspect belangrijk is.

Hardlopen in samenwerking met atletiekvereniging Castricum is een meerwaarde voor cliënten. Bij psychische problemen kan bewegen helpen sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen. Hardlopen biedt structuur, kan een uitlaatklep zijn en helpt cliënten (én collega’s!) fit en vitaal te worden en te blijven. Bovendien geeft meedoen aan een hardloopevenement de cliënten zelfvertrouwen en het maakt de stap kleiner naar een atletiekvereniging of een ander hardloopevenement. Doordat deze loop op vertrouwd terrein plaatsvindt, is de drempel voor cliënten lager om mee te doen.