paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

7f18d19d-7ccd-4e78-a393-34ca4888aae4.jpg
20 oktober 2022

Even shoppen in Dorestad

De cliënten van Dorestad waanden zich in een winkel. In de grote centrale ontmoetingsruimte stonden nu kledingrekken met blouses, truien, jurken en broeken. Keus te over, maar wel even kijken of het ook in de goede maat was. Op tafels waren riemen, tassen, sjaals en snuisterijen uitgestald. Het enige was ontbrak was een kassa. Dorestad had een weggeefmarkt georganiseerd.

We hebben een oproep gedaan om kleding die men toch niet meer droeg te schenken aan Dorestad. Daar is heel goed op gereageerd, vertelt Kelly den Heijer, activiteitenbegeleider binnen Dorestad. Cliënten van Dorestad liepen al snuffelend langs de rekken. Collega's van Dorestad en Reakt hielpen de cliënten en gaven advies. Heel tevreden met wat ze uitgezocht hadden liepen de cliënten naar de uitgang. Daar ging de kleding in een tas voor de linnenkamer waar het gemerkt kon worden. Binnenkort kunnen ze hun nieuwe aanwinsten showen aan anderen.  Dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft.

 

Dorestad is een Haags verpleeghuis (onderdeel van Parnassia) voor mensen met een psychiatrische aandoening in combinatie met een lichamelijke ziekte of beperking. Ook mensen met een psychiatrische aandoening die tijdelijk verpleeghuiszorg nodig hebben, bijvoorbeeld na een operatie in een ziekenhuis, verblijven tijdelijk in Dorestad.