paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

foto+extern+849+424.png
02 juni 2023

Een steuntje in de rug voor VMBO leerlingen

Woensdag 1 juni begeleidde Richard Prins, bestuurder bedrijfsvoering Parnassia, tijdens Baas van Morgen 2023 Lina, een VMBO-leerling uit Rijswijk. Tijdens deze dag krijgen leerlingen van groep 8 en het VMBO de kans om hun horizon te verbreden. Lina is 16 jaar, goed met mensen en wil graag iets in de zorg gaan doen. Geen betere plek om haar te laten zien wat er allemaal mogelijk is dan bij ons. 

Lina liep samen met Richard mee op verschillende plekken binnen Parnassia en Reakt, en kreeg alles te horen over wat werken in de ggz nou zo leuk maakt. Maar ook de uitdagingen bleven niet onbesproken. Ze kreeg een vraagstuk: hoe kunnen we jongeren in tijd van krapte enthousiast maken voor het werken in de ggz? Als belangrijkste punt gaf ze mee dat het werkveld ggz nog veel zichtbaarder zou moeten worden op de scholen. Onbekend maakt soms onbemind. Mooie kanalen om in te zetten zijn volgens haar TIK TOK en Instagram. En dat de GGZ veelzijdiger is dan alleen maar verpleegkundige beroepen.

Spannend, leuk en leerzaam

Lina over de dag: “Ik vond het eerst wat spannend, omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Maar het was een hele leuke en leerzame dag. Parnassia Groep is groter dat ik dacht, heeft veel te bieden.” Tenslotte hebben Richard en Lina een mooie wens voor elkaar benoemd en is ze in stijl weer naar school gebracht, uiteraard met een tas vol leuke spulletjes. Richard kijkt ook met plezier terug op de dag: “Super gaaf en leerzaam om door de ogen van Lina naar Parnassia en Reakt te kijken!”

Baas van morgen

Ieder jaar organiseert JINC de Baas van Morgen. Daarmee geven ze kinderen uit groep 8 en het VMBO een steuntje in de rug om hun talent te ontplooien. Scholen selecteren zelf de leerlingen waarvan zij denken dat ze deze dag goed kunnen gebruiken. In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op met een sociaaleconomische achterstand. Deze kinderen hebben dromen en talenten, maar helaas voorspelt hun postcode vaak hun succes op de arbeidsmarkt. JINC gelooft dat ieder kind gelijke kansen verdient en de Baas van Morgen is een van de projecten waarmee ze dat proberen te bewerkstelligen. Dit jaar doen er meer dan 450 bedrijven mee.