paginakop nieuwsdetail

Componence Asset List

ado+849+424.jpg
24 maart 2022

10 jaar samenwerking tussen ADO en Parnassia gevierd

Afgelopen maandag is het samenwerkingscontract tussen ADO in de Maatschappij en Parnassia wederom ondertekend. Richard Prins (bestuurder Parnassia, l) en Hans Roskam (bestuurssecretaris ADO in de Maatschappij, r) hebben in het bijzijn van cliënten en André van Duijn (ervaringswerker en voetbalcoach van twee teams van Parnassia) 10 jaar samenwerking gevierd.

De samenwerking tussen ADO Den Haag in de Maatschappij en Parnassia sluit naadloos aan bij de herstelgerichte zorg van Parnassia. ADO Den Haag biedt de cliënten de kans om werkervaring op te doen, makkelijker sociale contacten te leggen en ontspannende activiteiten mee te maken in een sportieve sfeer. Al deze elementen dragen bij aan het nemen van de regie over het eigen leven.

De afgelopen tien jaar zijn er veel stappen gezet en mooie initiatieven ontstaan en uitgevoerd. Hierbij een kleine greep uit de afgelopen tien jaar:

  • Drie keer per week ondersteunen 2 cliënten 3 à 4 uur per dag de werkzaamheden van facilitaire zaken. Allerlei kluswerkzaamheden worden met een begeleider of individueel opgepakt. De cliënten kunnen steeds zelfstandiger aan het werk.
  • Elke week komt een groep cliënten schoonmaakwerkzaamheden verrichten bij het Cars Jeans stadion van ADO Den Haag. De grootte van de groep verschilt per week en varieert tussen de 5 en 10 personen. 
  • Meet en greet met spelers van het team
  • Voetbalclinics
  • Elke week vrije inloop voor voetbaltraining
  • Bezoek aan wedstrijden

De cliënten van Reakt hebben een mooi, ingelijst shirt gekregen ter gelegenheid van deze samenwerking. Op naar de volgende tien jaar!

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Esther van der Leur.