Onze locaties kop

Klinisch Centrum Nootdorp

Klinisch Centrum Nootdorp

Centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie

Klinisch Centrum Nootdorp is een behandelcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische stoornissen. De kliniek is opgericht door Ipse de Bruggen (VG) samen met Parnassia Groep.

Combinatie van expertise

In het Klinisch Centrum Nootdorp werkt een team van deskundigen van zowel Parnassia als Ipse de Bruggen. De behandelingen zijn bijvoorbeeld gericht op verwerking van trauma’s, op het aanpassen van gedrag of het leren van vaardigheden. Er zijn veel soorten behandeling mogelijk zoals: medicijnen, gedragstherapie, speltherapie, logopedie, fysiotherapie, psychomotorische therapie of EMDR.

‘De behandeling is ook gericht op het herstellen van het dagelijks leven van de cliënt. Vanzelfsprekend wordt een passend dagbestedingsprogramma opgesteld. Daarnaast kan de behandeling bestaan uit het reguleren van gedrag, het instellen op medicatie, het behandelen van trauma’s en het vergroten van adaptieve vaardigheden. ‘

Op welke cliënten richt Klinisch Centrum Nootdorp zich?

Klinisch Centrum Nootdorp biedt hulp aan mensen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. De cliënt voldoet (bewezen) aan de criteria van een lichte verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid en er is sprake van (een ernstig vermoeden van) psychische stoornis. Er moet een behandelperspectief van de psychische stoornis zijn en ambulante behandeling of begeleiding is niet genoeg. Daarnaast is het van belang dat de cliënt en het systeem gemotiveerd zijn voor behandeling en opname.

Informatie

Meer weten over Klinisch Centrum Nootdorp of contact opnemen? Alle informatie vind je op de website van Ipse de Bruggen.

Voor verwijzers

Voor cliënten en hun naasten

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Parnassia, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Parnassia via: