Paginakop locaties

Centrum dubbele problematiek

Centrum dubbele problematiek

Het Centrum Dubbele Problematiek (CDP) is gespecialiseerd in het helpen van volwassenen met gecombineerde problemen, zoals verslaving en psychiatrische problemen. Het centrum heeft mogelijkheden voor klinische opname en voor ambulante behandeling.

Expertisecentrum

Het Centrum Dubbele Problematiek is een zelfstandig, specialistisch zorgprogramma en een expertisecentrum voor patiënten met dubbele problematiek. Een voorbeeld van dubbele problematiek is de combinatie van een ernstig psychiatrische probleem en een ernstige verslaving. Door persoonlijke betrokkenheid en een volledige aanpak ondersteunt het CDP haar patiënten bij de behandeling en/of het voorkomen van terugval van deze ingewikkelde problemen. Het CDP biedt ambulante en klinische behandeling op basis van zorgpaden en vormt daarmee een transmuraal zorgprogramma (dit wordt ook wel ketenzorg genoemd, waarbij zorg wordt aangeboden door meerdere zorgverleners). Daarnaast kan het CDP worden ingezet voor (neuro)psychologische en psychiatrische onderzoek, second opinions en scholing.

Trainen en opleiden

Er wordt actief deelgenomen aan het opleiden van verpleegkundigen, artsen, psychiaters en (GZ- en klinisch (neuro)) psychologen.

Familie en naasten

Het CDP hecht veel belang aan het betrekken van familie en naasten. Dit doen zij door middel van betrokkenheid in het individuele zorgplanoverleg (IZO). Ook organiseert het CDP regelmatig familiebijeenkomsten en is er een lotgenotengroep voor familie in oprichting.

Collega aan het woord

Ik wil het gedrag van mensen begrijpen zodat ze het zelf gaan begrijpen.

Deeltijdbehandeling

Zorg zonder opname kan in de polikliniek en bij de deeltijdbehandeling. Patiënten kunnen poliklinisch behandeld worden en deel nemen aan behandelgroepen. Het CDP heeft een breed aanbod van groepsbehandeling: er zijn groepen gericht op omgaan met verslaving, omgaan met emoties, maar ook groepen gericht op het oppakken van het dagelijks leven. Voorbeelden hiervan zijn sociale vaardigheden, gezond leven, werk of dagbesteding.

Klinische opname

Soms is het goed als de patiënt wordt opgenomen, voor bijvoorbeeld ontgiften, instellen op medicatie of diagnostiek opname. De opnameduur kan verschillen van enkele dagen tot maanden.

TOPGGz

Sinds maart 2016 heeft het CDP het keurmerk TOPGGz. Dit houdt in dat wij hoog specialistische patiëntenzorg leveren, in combinatie met het doen van wetenschappelijk onderzoek naar innovatieve behandelingen en bijdragen aan het verspreiden van kennis. In maart 2020 is het CDP opnieuw gekeurd en is het keurmerk verlengd. Meer informatie over TOPGGz.

Klik hier voor meer informatie over het TOPGGz keurmerk voor deze zorglijn.

Consultatie en advies

Het CDP is op werkdagen bereikbaar voor consultatie- en adviesvragen. Dat kan op telefoonnummer 088- 357 96 11 en via het mailadres secretariaatcdpdvv@parnassia.nl. Uw vraag wordt doorgezet naar een van de regiebehandelaars. U wordt binnen één week teruggebeld of gemaild.

Aanmelden

Het Centrum Dubbele Problematiek is een derdelijns ggz-instelling. Een behandeling kan alleen gestart worden op verzoek van een verwijzer. Alleen behandelaren werkzaam in een tweedelijns ggz-instelling kunnen verwijzen naar het Centrum Dubbele Problematiek. Ga daarvoor naar het aanmeldformulier.

Werken op deze locatie?

Werken op deze locatie?

Bij Parnassia, onderdeel van Parnassia Groep, hebben wij altijd een functie die bij je past. Met een fijn en veilig werkklimaat met oog voor inclusie en diversiteit, goede arbeidsvoorwaarden en ruimte om je te ontwikkelen voel jij je snel bij ons thuis. Solliciteer snel en misschien ben jij dan binnenkort wel onze nieuwe collega!

Bekijk onze vacatures of lees meer informatie over werken bij Parnassia via: 

Benieuwd wat het werk inhoudt en lijkt het je leuk om eens mee te lopen op Centrum Autisme Haaglanden? Meld je dan nu aan. 

Loop mee