paginakop - werken lerne

Werken bij Parnassia

Blijven leren en ontwikkelen is de professionele kans die we bieden aan iedereen die bij ons werkt. Wij bieden onze mensen hoogwaardige opleidingen vanuit onze eigen academie.

Onze vacatures

Op onze vacaturesite staan alle vacatures bij Parnassia. Je kan direct solliciteren door het sollicitatieformulier voor de verschillende functies in te vullen.

Wat bieden wij collega's?

Permanent leren is een professionele opdracht voor iedereen die bij ons werkzaam is. Wij hebben een eigen Parnassia Groep Academie, die het klimaat stimuleert voor Opleiding en Onderzoek binnen Parnassia.

Ook hebben we verschillende trainingen die bijdragen tot persoonlijke en professionele groei. Je salaris is conform cao ggz. Verder bieden we je een uitgebreid pakket met arbeidsvoorwaarden.

Jouw nieuwe collega’s

Binnen Parnassia kun je zowel ambulant werken als in een kliniek. Of je kunt op pad in de wijk. We werken met kleine, professionele teams waar jouw mening telt.

Maak kennis met Yvonne, een collega die bij Woodstock werkt, een woonvorm voor verslaafden.

Benieuwd wat ander collega’s zeggen over werken bij PG? Lees hun verhalen.

Stagelopen of opleiding volgen

De opleidingen die je als (aankomend) zorgprofessional bij Parnassia Groep kunt volgen, hebben een directe relatie met de praktijk: 'Learning on the job'.

  • Het Zorg Innovatie Centrum (ZIC) is een programma voor mbo- en hbo-studenten die stage lopen of werken-leren bij  Parnassia in de regio Den Haag. Samen met zorgprofessionals kijken studenten van het ZIC naar uitdagingen binnen de ggz. Het ZIC verbindt  mbo- en hbo-studenten en enthousiasmeert aankomende professionals over het werk in de geestelijke gezondheidszorg .

    ‘Het is echt een nieuwe, innovatieve vorm, omdat mbo en hbo bij elkaar zitten. Het hbo krijgt mbo-les, en andersom. De studenten pakken gezamenlijk een probleem aan en proberen innovatieve oplossingen te verzinnen’, vertelt initiatiefnemer Sergej Koopmans.

BBL-4 opleiding bij Parnassia in regio Noord-Holland. Parnassia biedt in de regio Noord-Holland de mogelijkheid om de vierjarige BBL-4 opleiding tot verpleegkundige in de psychiatrie te volgen. Deze opleiding is een combinatie van werken en leren. Degene die deze opleiding volgen, werken als leerling verpleegkundige bij Parnassia en krijgen daarvoor salaris betaald. Het theoretisch deel van deze opleiding volgen de leerlingen bij de Academie voor Psychiatrie, onderdeel van het ROC TOP te Amsterdam. Afhankelijk van de vooropleiding zijn er drie mogelijkheden om deze opleiding tot verpleegkundige in de psychiatrie te volgen:
Het vierjarig opleidingstraject tot geregistreerd verpleegkundige in de psychiatrie (niveau 4) kan gevolgd worden door mensen met minimaal een VMBO-t / MAVO diploma met 6 vakken op D niveau of een opleiding op gelijkwaardig niveau. Wanneer men niet beschikt over de vereiste diploma's, kan dit gecompenseerd worden door een ruime maatschappelijke ervaring. Op grond van de vooropleidingen Verzorgenden IG/SPW 4/ MMZ 4 en SPH kan het vierjarig opleidingstraject ingekort worden.

Vanuit onze Parnassia Groep Academie leiden we professionals op in alle vakgebieden van de ggz met erkende opleidingsplaatsen.

Onderzoeksplaatsen

Parnassia Groep biedt onderzoeksprogramma's binnen het complete spectrum van zorgprogramma's en multi-disciplinaire thema's. Bij interesse is er mogelijkheid om aan deze programma’s deel te nemen of aan te sluiten bij verschillende Specialismegroepen. Er is volop te ontdekken binnen Parnassia.