paginakop - werken lerne

Werken bij Parnassia

Blijven leren en ontwikkelen is de professionele kans die we bieden aan iedereen die bij ons werkt. Wij bieden onze mensen hoogwaardige opleidingen vanuit onze eigen academie.

Onze vacatures

Op onze vacaturesite staan alle vacatures bij Parnassia. U kunt direct solliciteren door het sollicitatieformulier voor de verschillende functies in te vullen.

Wat bieden wij de medewerker?

Permanent leren is een professionele opdracht voor iedereen die bij ons werkzaam is. Wij hebben een eigen Parnassia Academie, die het klimaat stimuleert voor Opleiding en Onderzoek binnen Parnassia.

Stagelopen of opleiding volgen

De opleidingen die u als (aankomend) zorgprofessional bij Parnassia Groep kunt volgen, hebben een directe relatie met de praktijk: 'Learning on the job'.

  • Het Zorg Innovatie Centrum (ZIC) is een programma voor mbo- en hbo-studenten die stage lopen of werken-leren bij  Parnassia in de regio Den Haag. Samen met zorgprofessionals kijken studenten van het ZIC naar uitdagingen binnen de ggz. Het ZIC verbindt  mbo- en hbo-studenten en enthousiasmeert aankomende professionals over het werk in de geestelijke gezondheidszorg .

    ‘Het is echt een nieuwe, innovatieve vorm, omdat mbo en hbo bij elkaar zitten. Het hbo krijgt mbo-les, en andersom. De studenten pakken gezamenlijk een probleem aan en proberen innovatieve oplossingen te verzinnen’, vertelt initiatiefnemer Sergej Koopmans. 

  • BBL-4 opleiding bij Parnassia in regio Noord-Holland. Parnassia biedt in de regio Noord-Holland de mogelijkheid om de vierjarige BBL-4 opleiding tot verpleegkundige in de psychiatrie te volgen. Deze opleiding is een combinatie van werken en leren. Degene die deze opleiding volgen, werken als leerling verpleegkundige bij Parnassia en krijgen daarvoor salaris betaald. Het theoretisch deel van deze opleiding volgen de leerlingen bij de Academie voor Psychiatrie, onderdeel van het ROC TOP te Amsterdam. Afhankelijk van de vooropleiding zijn er drie mogelijkheden om deze opleiding tot verpleegkundige in de psychiatrie te volgen:
    Het vierjarig opleidingstraject tot geregistreerd verpleegkundige in de psychiatrie (niveau 4) kan gevolgd worden door mensen met minimaal een VMBO-t / MAVO diploma met 6 vakken op D niveau of een opleiding op gelijkwaardig niveau. Wanneer men niet beschikt over de vereiste diploma's, kan dit gecompenseerd worden door een ruime maatschappelijke ervaring. Op grond van de vooropleidingen Verzorgenden IG/SPW 4/ MMZ 4 en SPH kan het vierjarig opleidingstraject ingekort worden.

Onderzoeksplaatsen

Parnassia Groep biedt onderzoeksprogramma's binnen het complete spectrum van zorgprogramma's en multi-disciplinaire thema's.