Vrijwilligerswerk

Parnassia werkt graag met vrijwilligers om de verbinding met de samenleving te behouden en te versterken.

Als vrijwilliger ondersteunt u bij de begeleiding van activiteiten, heeft u contacten met individuele patiënten, bent u gastheer of gastvrouw op een afdeling, begeleidt u patiënten naar de kerk of geeft voorlichting.

Veel mogelijkheden

De inzet van onze vrijwilligers is van groot belang voor het welzijn van patiënten. Er zijn veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Zo kunt u helpen bij de activiteiten op een afdeling. U kunt ervoor kiezen één patiënt te helpen. Bijvoorbeeld door samen te praten, een cursus te volgen, een wandeling te maken of naar de bioscoop te gaan.

Hoe vaak u wilt…

Vrijwilligerswerk doen kan op heel veel verschillende manieren. Een paar keer per jaar, één keer per maand of een paar uur in de week. U kunt reageren op een vacature, bespreken met een medewerker van het Vrijwilligerspunt wat voor werk u wilt doen of zelf met een voorstel komen. Samen kijken we of de wensen van de patiënt en van de vrijwilliger overeenkomen.

Afspraken

We maken afspraken met u over de

  • werkzaamheden
  • tijdstippen
  • activiteiten
  • rechten
  • plichten

Wij verzekeren u tegen ongevallen en aansprakelijkheid. Ook ontvangt u een reiskostenvergoeding. Zowel betaalde krachten als vrijwilligers die met patiënten werken, zijn wettelijk verplicht een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. Dit is een voorwaarde om te worden aangenomen. De kosten hiervoor worden vergoed..De coördinator vrijwilligerswerk en u vullen samen de aanvraag in.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op:

Sonja Dijk, coördinator vrijwilligerswerk, verpleeghuis Dorestad
Passievruchtstraat 2, 2552 BJ Den Haag
088 357 58 13 / 06 13 83 81 82
s.dijk@parnassia.nl


Matthijske Verseput, coördinator vrijwilligerswerk, Parnassia Den Haag
Rozenbottelstraat 14, 2552 DS Den Haag
088 357 63 50 / 06 51 14 70 13
m.verseput@parnassia.nl