Nieuws

Nieuws van Parnassia

22 maart 2019

regulier-weiland+hek.png

Psychiatrische stoornissen komen bij mensen met een verstandelijke beperking 3 tot 4 keer vaker voor dan bij mensen zonder een verstandelijke beperking. Reguliere behandeling voor mensen met een verstandelijke beperking gaat vaak te snel, is te moeilijk en sluit dus niet aan bij hun hulpvraag. Daarom bieden Ipse de Bruggen en Parnassia als een van de weinige zorgorganisaties in Nederland, nu samen zorg aan mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrie.

De samenwerking bestond al langer tussen Ipse de Bruggen Craeyenburch (zorg verstandelijke beperking) en Parnassia (psychiatrie), en vanaf nu is de naam van het centrum daar ook op aangepast. De gecombineerde zorg wordt voortaan aangeboden onder de naam Klinisch Centrum Nootdorp. In het Algemeen Dagblad vertellen Ilse van Esch, directeur Zorg bij Ipse de Bruggen, en Tineke Rademaker, gedragskundige bij Ipse de Bruggen, hierover:

'Instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking (vg) bieden meestal geen psychiatrische behandeling en instellingen voor mensen met problemen in de geestelijke gezondheid (ggz) hebben vaak geen passend aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking. Cliënten vielen daardoor buiten de boot. Vandaar bieden wij, als een van de weinige instellingen in Nederland, nu een gecombineerd aanbod.'

Lees het gehele interview in het AD (link opent in nieuw venster).