Nieuws

Nieuws van Parnassia

26 juni 2017

acute+keten.png

Deze maand vond de tweede editie van het Extra Strong symposium plaats bij het ROC Mondriaan in Leidscheveen. Extra Strong is een initiatief om de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de Zorg & Welzijnssector te optimaliseren in regio Haaglanden. Parnassia Groep presenteerde daar het Zorg Innovatie Centrum Acute Keten, het eerste GGZ innovatiecentrum van Nederland.

Nolly Borsboom is vanuit Parnassia Groep ambassadeur van Extra Strong. Zij verwelkomde de bezoekers en gaf een korte terugblik op het eerste jaar Extra Strong. Vervolgens maakten de deelnemers aan de hand van workshops kennis met de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het bevorderen van de doorstroom, het creëren van een uitdagender leeromgeving in de (langdurige) zorg en de inzet van (zorg)technologie en Live Online Learning. Onder bezielende leiding van Sergej Koopmans werd Zorg Innovatie Centrum Acute Keten van Parnassia Groep gepresenteerd.

Zorg Innovatie Centrum Acute Keten

Medio september starten we met onze acute keten in nauwe samenwerking met Extra Strong een Zorg Innovatie Centrum (ZIC). Een ZIC is een plek waar excellente mbo- en hbo- leerlingen samen met hun docenten, onze medewerkers, patiënten en mantelzorgers elkaar ontmoeten, leren van elkaar en experimenteren. We denken daarbij aan de introductie van de zorgrobot ZORA en de tovertafel voor patiënten met cognitieve problemen.

De excellente studenten krijgen een uniek aanbod van onderwijs en de kans om hun innovatieve kracht te ontwikkelen door gezamenlijk over de afdelingen heen samen te werken. 

Het ZIC Acute Keten wordt op dit moment vormgegeven door Parnassia Groep Academie en Parnassia. Voor meer informatie kan je terecht bij Sergej Koopmans, sergej.koopmans@parnassia.nl