Nieuws

Nieuws van Parnassia

14 maart 2019

200x200+PG+Cross+2019.jpg
Op zondag 17 maart organiseert AV Castricum samen met Parnassia Groep voor de derde keer een hardloopcross. Wat begon als running therapie voor patiënten is uitgegroeid tot een hardloopevenement waar iedereen , cliënten en andere hardlopers, aan kunnen meedoen.   

Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van het voormalige Dijk en Duin (tegenwoordig Parnassia geheten), onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin. De edities van 2017 en 2018 waren zo’n succes, dat een derde editie niet kon uitblijven. Er doen tientallen leden mee van AV Castricum, en van andere atletiekverenigingen, maar ook lopers die geen lid zijn van een atletiekclub zijn van harte welkom om mee te lopen. Parnassia Groep zal ook met een groot aantal medewerkers en clïenten aan de start verschijnen.

Bewegen

Door te gaan bewegen verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, het sporten heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bij psychische problemen kan bewegen helpen sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen.

Parnassia Groep Cross

Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldig gevoel geven. Het parcours van deze nieuwe cross loopt over het landgoed Duin en Bosch. De deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur. Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum. De routes staan op de website van AV Castricum.

Jeugd

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,5 km, zij lopen een leuk parcours met spannende bospaadjes. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen (zij mogen zich wel inschrijven om verwarring bij de uitslagverwerking te voorkomen). De wat oudere jeugd kan kiezen tussen 2,5 km of 4,1 km.

10 km lopers

Ook de meer geoefende lopers komen aan hun trekken met dit prachtige parcours. Zij kunnen de 10 km lopen. Ook deze route staat op de website van AV Castricum.

Tijdstip

  • lopers voor de 2,5 en 4,1 km starten om 10.15 uur.
  • lopers voor de 10 km starten om 10.45 uur.

Inschrijven

Inschrijven kan op de dag zelf in het clubhuis van AV Castricum. Voorinschrijven kan nu al via inschrijven.nl.