Nieuws

Nieuws van Parnassia

22 juni 2015

250x198+reaktado.png

De voetbalteams van Parnassia en REAKT, beide samengesteld uit patiënten, kijken terug op een hele bijzondere dag: een voetbalwedstrijd in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Gehuld in echte tenues van ADO, onder begeleiding van Oh, oh Den Haag uit de stadionspeakers betraden beide teams het veld.

Het voetbalteam van Parnassia is een initiatief van André van Duijn, ervaringsdeskundige in een GGZ team van Parnassia. Dit team traint wekelijks en speelt ook wedstrijden. Het verhaal achter het team is bijdragen aan herstel, het (her)vinden van eigen kracht. Veel van de voetballers hebben vroeger op hoog tot op prof-niveau gespeeld. Deze voetbalwedstrijd komt voort uit de samenwerking tussen ‘ADO Den Haag in de maatschappij' en Parnassia.

ADO in de maatschappij

De samenwerking tussen ADO Den Haag in de Maatschappij en Parnassia sluit naadloos aan bij herstelgerichte zorg. ADO biedt daarmee patiënten de kans om werkervaring op te doen, makkelijker sociale contacten te leggen en ontspannende activiteiten mee te maken in een sportieve sfeer. Al deze elementen dragen bij aan het nemen van de regie over het eigen leven.

‘Dit zullen we nooit meer vergeten' was een veelgehoorde opmerking na afloop van de wedstrijd.