Nieuws

Nieuws van Parnassia

12 juli 2021

miles.jpg

Miles, een ‘slimme’ zorghorloge ondersteunt klinische cliënten bij het stap voor stap oefenen met meer (bewegings)vrijheid. De drager kan ook zorg op afstand krijgen. Mocht een cliënt verdwaald zijn, dan helpt Miles de weg terug te vinden.

De vermissingen van zoon en broer Salim gaven de familie Van der Weg grote zorgen. Ze startten een familie-initiatief in co-creatie met zorgprofessionals en bewoners van Parnassia. Dit leidde tot zorginnovatie Miles. De smartwatch Miles voorkomt vermissingen, maar versterkt bovenal de zelfredzaamheid en bevordert het herstel.

Roderick Rusche, verpleegkundige, is betrokken bij de ontwikkeling van Miles. "Anderen hielden zich bezig met het ontwikkelen van de software. Als zorgprofessional keek ik vooral mee met de toepasbaarheid van Miles op de afdeling: wat is daarvoor nodig en welke mogelijkheden zijn er voor onze cliënten en medewerkers. Dat er tijdens de ontwikkeling van Miles nauw is samengewerkt met de cliënt en de zorgprofessional is een goede zaak. Er werd al in een vroeg stadium samenwerking gezocht met cliënten die er gebruik van wilde maken. Miles is voor mij dan ook een voorbeeld van hoe innovatie kan bijdragen aan zorgverbetering voor zowel de cliënt als de zorg. Miles levert, naar mijn mening een bijdrage aan herstel en bevordert hun zelfstandigheid. En ik denk dat Miles hierdoor een toevoeging kan zijn op het werk van zorgprofessionals."

Lees meer over dit slimme zorghorloge