Nieuws

Nieuws van Parnassia

18 september 2019

200x200+socialrun+logo.jpg
Socialrun is een estafetteloop van 555 kilometer binnen 48 uur. Hiermee willen we de openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid promoten. De route gaat ook over de locatie Castricum. 

De oorspronkelijke route van Socialrun over het terrein van Parnassia in Castricum is aangepast om zo de lopers beter naar het ontmoetingsplein bij de Oude Keuken te leiden en zo min als mogelijk langs of door de woonwijk. Het ontmoetingsplein is de plek waar de teams een kop koffie, thee, een flesje water (handig voor onderweg) of desgewenst een kop soep kunnen krijgen. De bakkerij Bak'm zorgt voor iets voedzaams. Een klein aantal teams gaat gebruik maken van voorzieningen, zoals een douche of een rustruimte in speciaal daarvoor gereserveerde ruimtes.

Gewijzigde route

De route is nu als volgt: vanaf de Zeeweg gaan de lopers via de Oude Parklaan en Watertorenpad naar het ontmoetingsplein. De lopers verlaten het terrein via de Oude Parklaan en DuinenBoschweg weer, op weg naar de eindstreep in Soest.

Zachtjes

In de loop van zaterdagmiddag worden de eerste lopers verwacht op de locatie Castricum. Dat gaat druppelsgewijs de hele nacht door. Alle teams zijn nadrukkelijk gewezen op het feit dat ze door een wijk van Castricum lopen waar op dat moment bewoners genieten van hun nachtrust. Daar houden we terdege rekening mee, ook op en rondom het ontmoetingsplein. De aanwezige gastvrouwen en –heren zullen erop letten dat iedereen zo zachtjes als mogelijk doet.