Nieuws

Nieuws van Parnassia

26 juni 2015

250x198+trans+ic.png

Parnassia en Saffier De Residentiegroep hebben een verpleeghuis IC ontwikkeld. Een bijzondere samenwerking met als resultaat een uniek aanbod in Den Haag voor een doelgroep die anders tussen wal en schip zou vallen. Eerdere goede samenwerkingservaringen op ander vlak waren voor beide organisaties aanleiding de banden als ketenpartners nog intensiever aan te halen.

Regelmatig wonen in verpleeghuizen mensen met ontwrichtend gedrag voor de medebewoners en personeel. Dat vraagt om speciale ondersteuning, die niet in de reguliere verpleeghuiszorg kan worden geboden. Voorheen kwamen deze mensen terecht bij Parnassia. Het gedrag is echter niet het gevolg van psychiatrische problemen, maar van dementie of bijvoorbeeld een hersenbloeding of hersenletsel na een ongeluk. De nieuwe IC is volledig ingericht op deze groep.

In de nieuwste editie van Trans leest u meer erover. Trans is het 3-maandelijks magazine van de Stichting Transmurale Zorg Den Haag. Parnassia participeert al lange tijd in dit netwerk van Haagse zorg- en welzijnsaanbieders.