Nieuws

Nieuws van Parnassia

23 februari 2022

blote+voeten+in+de+tuin+200+x+200led.jpg
Zaterdag 12 maart gaat de tuin van de afdeling psychogeriatrie van de ouderenkliniek in Castricum voorjaarsklaar gemaakt worden met de hulp van een groep vrijwilligers. De tuin is belangrijk voor de cliënten voor hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. 12 Maart is niet zomaar gekozen, het is de nationale vrijwilligersactiedag van NLdoet.

In deze kliniek psychogeriatrie wonen cliënten met psychische aandoeningen die te maken hebben met achteruitgang van het geheugen. De tuin is een belevenis en moet de zintuigen prikkelen. Zo worden er gewassen gekweekt in de moestuin.
​​​​​​​De tuin is ook een plek voor rust en ontspanning. Er staat een schommelbank, er is een “ouderen speeltuin” met allerlei attributen. Zo’n beleeftuin heeft een positieve invloed op hun kwaliteit van leven blijkt uit verschillende onderzoeken.

Het plan is om op die zaterdag in ieder geval de moestuinbakken leeg te maken en weer opnieuw te vullen met verse aarde, schoffelen en onkruid wieden, nieuwe planten in de grond zetten en … Kortom, de tuin voor de bewoners weer gereed maken zodat ze er graag komen en lekker kunnen genieten.   

Wil je meehelpen, maar je kunt 12 maart niet? Een tuin vraagt onderhoud, dus op andere momenten ben je ook van harte welkom. Laat het Soraya Hoogendam, coördinator vrijwilligerswerk weten. Zij bespreekt dan de wensen en mogelijkheden.