Nieuws

Nieuws van Parnassia

07 oktober 2021

Afbeelding+De+Weg+Kwijt+200.jpg

De 32-jarige Salim verblijft door zijn psychosegevoeligheid langdurig  bij Parnassia. De documentaire De Weg Kwijt, die op zaterdag 9 oktober wordt uitgezonden bij Omroep West, neemt je mee in het levensverhaal van Salim, die soms letterlijk en figuurlijk even de weg kwijt is. De impact daarvan is groot, op zowel hem, zijn familie als de zorgverleners.

Hannah, de zus van Salim is initiator van de documentaire. “‘De meeste mensen associëren iemand die verward op straat loopt al snel met gevaarlijk, maar het gros van de mensen is alleen maar ontzettend eenzaam. Net zoals mijn broer. Zo hoorde ik dat mijn moeder en zusje mijn broer laatst toevallig bij een evenement in de rij zagen staan. Ze vroegen wat hij ging doen, en uit zijn antwoord maakten ze op dat hij in de rij stond om het gevoel te krijgen ergens bij te horen. Hij had helemaal geen kaartje, maar hij wilde zich zo graag even normaal voelen.
Natuurlijk weet ik dat ik niet de wereld kan veranderen met een verhaal. Wat ik wel hoop is er aan bij te dragen dat als een broer, buurman of collega zoiets overkomt, we beter begrijpen wat er met iemand gebeurt. En bovenal steun te bieden in zo’n moeilijke tijd.”

Wanneer?

De Weg Kwijt wordt uitgezonden bij Omroep West op zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober en is vanaf 17.00 uur elk uur te zien. Dit is de dag voor de werelddag van de geestelijke gezondheid. Je kunt meer lezen over deze documentaire of  terugkijken op www.dewegkwijt.tv.

Smartwatch Miles

De familie van Salim ontwikkelde samen met Parnassia smartwatch Miles. Miles geeft grip op herstel en voorkomt verdwalen; of erger vermissing.