Nieuws

Nieuws van Parnassia

20 juli 2018

200x200+dameshanden+met+pen.png

Dijk en Duin speelt tijdens de zomervakantie 1 unit vrij en plaatst 10 cliënten tijdelijk naar een andere passende klinische unit. Zij ziet zich hiertoe gedwongen vanwege het aanhoudende tekort aan personeel. Deze maatregel duurt tot 2 september.

De gehele gezondheidszorg in Nederland kampt met grote personele tekorten. Daardoor heeft Dijk en Duin helaas te maken met een personele onderbezetting gedurende de zomerperiode: 23 juli tot 2 september. In voorgaande jaren is het gelukt om alle zorg te blijven verlenen tijdens vakantieperiodes. Dit jaar is het niet gelukt het dienstrooster sluitend te krijgen, vanwege meerdere openstaande vacatures voor verpleegkundige functies. Zelfs  niet nu huidige medewerkers extra diensten draaien.

Door het vrijspelen van één unit, is er tijdens de zomer op al onze afdelingen voldoende personeel en kunnen we al onze patiënten de juiste zorg blijven bieden. Dijk en Duin staat voor kwaliteit van zorg: we willen dat iedere patiënt zich goed door ons geholpen voelt. Goed behandeld en begeleid. Ook tijdens de vakantieperiode.