paginakop - locaties

Breehorn, herstelgerichte zorg en behandeling volwassenen

Over ons

Breehorn is gevestigd in een monumentaal pand wat is gerenoveerd in 2013. Het staat op Landgoed Duin en Bosch, dit ligt in het duingebied naast de dorpen Bakkum en Castricum.


Breehorn is een langdurige klinische vervolg setting, gericht op herstel en terugkeer naar de maatschappij.

Wij bieden een behandel omgeving voor cliënten met langdurige zorgafhankelijkheid, voortvloeiend vanuit een ernstige psychiatrische aandoening, mogelijk in combinatie met somatische problematiek.

Er worden 58 cliënten behandeld, verdeeld over afzonderlijke appartementen op 3 verdiepingen. De cliënten verblijven elk in een eigen appartement met als doel toe te werken naar duurzaam herstel, ter voorbereiding op een toekomstige eigen of beschermde woonvorm. Hierbij staat het opbouwen van handvatten om een nieuwe of herhaalde langdurige opname te voorkomen, centraal.

Het multidisciplinair behandelteam van Breehorn zorgt er samen met de cliënten voor dat het herstel van mensen met ernstige psychische aandoeningen wordt ondersteunt en bevordert. De zorg sluit aan op individuele hulpbehoeften en het realiseren van persoonlijke doelen.

Breehorn werkt conform de ART methodiek, Active Recovery Triade, een professionele standaard voor langdurige herstelgerichte zorg, waarbij wordt uitgaan van de behoeften, drijfveren en wensen van de cliënt in zijn dagelijks leven. Centraal hierbij staat herstel in en herstel van de triade. De directe omgeving en naasten spelen een belangrijke rol.

Breehorn, herstelgerichte zorg en behandeling volwassenen

Adres

Oude Parklaan 157
1901 ZZ Castricum
088 358 08 63

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur