De wachttijden op onze website voldoen aan de regelingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Op hun website leest u meer hierover. De wachttijden per diagnosegroep verschillen niet van elkaar en zijn niet afhankelijk van uw verzekering of verzekeraar.  

Uitleg wachttijden

Wij streven ernaar zo snel mogelijk uw eerste afspraak in te plannen. De wachttijd geeft aan hoe lang u moet wachten vanaf het moment dat uw aanmelding is geregeld bij ons, tot aan uw eerste afspraak bij ons. De wachttijd is een gemiddelde gebaseerd op hoe lang patiƫnten de afgelopen twee maanden hebben gewacht. De actuele stand van zaken kan afwijken. Aan de weergegeven wachttijd kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

De behandeling start bij het eerste gesprek met een van onze behandelaars. Voor sommige specifieke behandelingen kan soms wel een wachttijd zijn. U kunt dan, als u dat wilt, al wel starten met een andere aanvullende behandeling. 

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. U bent niet verplicht behandeling te volgen in uw eigen woonplaats Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zogenaamde 'treeknormen').

Gewijzigd op  23-5-2018

Teams

Wachttijd

Geriatrie Team 2 weken
Ouderenpsychiatrie 4 weken
GGZ Teams Den Haag 4 weken
GGZ Team Rijswijk 10 weken 
Jeugd (Centrum Eerste Psychose, Jong Volwassenen Team) 2 weken
Sarr Expertisecentrum Autisme Volwassenen 13 weken
Team OGGZ (TOP) 0
Transferium 0
Verstandelijke beperking en psychiatrie 14 weken
       

Voor de teams die crisisvoorkomende c.q. -vervangende zorg bieden (TCA en Transferium), geldt nooit een wachttijd.