Patiëntenvertrouwenspersoon

200x200+dame+onderaan+trap+met+oranje+achtergrond.png

De patiëntenvertrouwenspersoon (PVP) kan u helpen met een klacht over uw behandeling. Hij helpt u zaken op een rijtje te zetten en zoekt met u naar de beste weg om uw klacht op te lossen. Dit geldt voor alle patiënten die zorg ontvangen van ons. De PVP is niet in dienst van ons en kan dus volledig onafhankelijk werken. Hij komt op voor uw belangen en staat altijd aan uw kant.

De PVP maakt van uw hulpvraag een dossier. Daarin neemt hij alleen de persoonsgegevens op die hij nodig heeft om uw hulpvraag te behandelen. Niemand mag dit dossier inzien behalve de patiëntenvertrouwenspersoon en uzelf. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Stichting PVP.

Informeer verder bij de stichting PVP. Hun website biedt de mogelijkheid om anoniem te chatten van maandag t/m donderdag van 19.00 tot 21.00 uur

Op elke hoofdlocatie met klinische afdeling van Parnassia is een patiëntenvertrouwenspersoon aanwezig.

Locatie Albardastraat
(Den Haag)
Jan Willem van Drunick
jw.van.drunick@pvp.nl
Telefoon 06 29 13 32 91
Tel. te bereiken: dinsdag t/m vrijdag

Locatie Monsterseweg
(Den Haag)

Hans Bogers
h.bogers@pvp.nl
Mobiel 06-15045181
Tel. te bereiken: ma, di, do, vr.
Locatie Oude Parklaan
(Castricum)
Roos Ligthart
r.ligthart@pvp.nl
Mobiel 06- 49667401
Tel. te bereiken: dinsdag t/m vrijdag

Gedragsregels PVP vernieuwd

Op 1 januari is de wet BOPZ vervangen door de Wet verplicht ggz. Door deze wet krijgt de patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) te maken met nieuwe wettelijke taken en gewijzigde werkwijzen. Samen met onder meer cliënten heeft de stichting PVP nieuwe gedragsregels ontwikkeld. Uitgangspunt is nog steeds dat cliënten optimaal ondersteund worden bij het realiseren van hun rechtspositie. Parnassia, onderdeel van Parnassia Groep en alle andere zorgmerken die hier deel van uitmaken hebben deze gedragsregels mede-ondertekend.

Afwezigheid Patiëntenvertrouwenspersonen

Bij vragen tijdens afwezigheid van de PVP-en kunt u contact opnemen met de helpdesk van de Stichting PVP in Utrecht (zie onderstaand) of met de Stichting PVP:
Telefoon 030-271 83 53
secretariaat@pvp.nl

Helpdesk Stichting PVP

De Stichting PVP heeft ook een helpdesk voor cliënten die ambulant in behandeling zijn en PVP-vragen hebben of PVP-ondersteuning willen.
Telefoon 0900-444 88 88
helpdesk@pvp.nl